Maribo og omegn

Maribo er et eftertragtet sted at bo med en fantastisk natur, der breder sig helt ind i byens centrum. Byen har desuden en god infrastruktur med togstation og motorvej mod både København og Tyskland.

MARIBOLIGERNE ligger sydøst for Maribo centrum. Inden for blot fem minutters cykelafstand finder du bl.a. Maribo Station, byens torv, Maribohallerne (inkl. svømmehal), golfbane, caféer, restauranter mm.

Boligerne ligger naturskønt ned til Maribo Søndersø, hvor også Maribo Kajakklub holder til. Hele området er en del af Naturpark Maribosøerne, hvor der året rundt er mulighed for fantastiske naturoplevelser.

Placeringen er kort sagt ideel for seniorer, der efterspørger en bynær bolig med nem adgang til natur og fritidstilbud samtidig med, at de får fornøjelse af seniorbofællesskabet.

Maribo Domkirke

Tæt på byens centrum og ved siden af ruinerne af birgittinernes gamle kloster ligger Maribos smukke Domkirke helt ned til Søndersø. Kirken er Danmarks eneste egentlige hallekirke. Det vil sige en kirke, der består af tre næsten lige høje skibe under fælles tag. Domkirken rummer desuden uerstattelige historiske klenodier som kongelige bibler og sølvkalke.

Golfklubben

Kun 800 m væk finder du Maribo Sø Golfklub. Banen byder udover sine 18 huller også på mange interessante udfordringer og en storslået udsigt over Søndersø.

Søerne

Maribosøerne består af 4 søer. Søndersø er den største af søerne og Danmarks 8. største sø. Desuden er der Ragbølle Sø, Hejrede Sø og Nørresø. Størsteparten af søerne er privatejede og godserne Søholt, Engstofte og Knuthenborg er blandt de største lodsejere.

Naturen omkring søerne er kendt for sit rige plante- og dyreliv, specielt fuglelivet er enestående. Det hele kan opleves fra land med en god spadseretur lang søbredden eller fra søsiden med turbåden Anemonen.

Kajakklubben

På en lille gåtur på under 500 m finder du Maribo Kajakklub. Klubben er populær med en god blanding af både unge og ældre medlemmer. Den er kendt for sit sociale liv og tilbyder en bred vifte af tilbud til medlemmerne blandt andet vægttræning, motionsroning, turroning, kajakskoler, langture, børneroning, turkanoer og svømning om vinteren. Klubben arrangerer også elite-kaproning.